HARTĂ PUZZLE - România Mare

Harta Puzzle a Romaniei Mari

Deseori la lecția de istorie, întâlnim la elevi fobia de hartă. De acceea noi vom încerca să venim cu unele idei și materiale didactice ca harta puzzle, harta care poate fi colorată sau harta care poate fi lucrată cu plastilină, pentru ca lecțiile să fie mai interactive, distractive și atractive pentru elevi. Așa veți dezvolta la elevii Dvs dragostea față de disciplina care o predați, motricitatea fină, vocabularul de specialitate și evident (în cazul dat) elevul va memoriza corect regiunile istorice ale Românie care s-au unit la 1918.

Aceste materiale didactice pot fi folosite și când predați tema Unirea Principatelor Române din timpul lui Alexandru Ioan Cuza (1859).  

Materialele pot fi folosite și de cître profesorii de Geografie.

Resurse: foi albe A4, foi de carton, carioci/creioane, foarfecă, lipici, plastilină (pentru ideea 2), printer.

Ideea 1: Hartă puzzle

Pasul 1: 

Alegeți harta de care aveți nevoie pentru lecție/ activitate.

Dacă doriți ca elevii să coloreze singuri harta, puteți apela la un model alb negru.

Aici veți găsi toate regiunile hărții Provincii istorice ale României, pregătite pentru tipar (color și alb negru)! Trebuie doar să faceți click pe link-urile de mai jos.

Harta PUZZLE României Clolor

Harta PUZZLE România alb-negru

Pasul 2:

Printați harta aleasă. 

Când elevii învață harta, puteți folosi mărimi mari, iar dacă vreți să lucreze individual, în caiete, folosiți hărți cât jumătate de foaie de caiet (vedeți imaginile alăturate).

Pasul 3:

Dacă ați printat pe foaie de carton, atunci e bine, iar dacă aveți un printer care nu acceptă foi groase, pasul următor ar fi să lipiți foaia printată pe o foaie de carton!

Pasul 4:

Elevii vor tăia toate piesele pentru puzzle. 

Ideea 2: Hartă cu plastilină 

Un elev face din plastelina o hartaPrintați harta (vedeți mai sus), iar elevii vor lipi fiecare regiune cu plastilină  colorată. 

Vă dorim baftă și așteptăm să ne scrieți un  feedback!