Orașele-state: Sparta și Atena

cover Sparta - Atena

1. PREZENTAREA LECȚIEI ÎN FORMAT VIDEO

Prezentarea temei îi ajută pe elevi să obțină cunoștințe noi. Este colorată și dinamică, pentru elevii care memorizează mai bine vizual, iar pentru o incluziune mai bună, este vocea profesorului care explică fiecare moment al temei. Mai mult, tema poate fi studiată de elevii care au absentat, sau vizualizată de mai multe ori sau pe segmente de cei care au nevoie de anumite lămuriri. Pentru asta elevii au nevoie doar de telefon, care este mereu la îndemâna tinerilor de astăzi.

2 JOCUL MEU (sau MÂȚA-N SAC)

 În dependență de numărul de ore programat pentru această temă, elevii pot să-și verifice cunoștințele jucând în echipe JOCUL MEU (elevii mei numesc jocul Mâța-n sac). 

  • coperta jocul meu

     

3. JOCUL KAHOOT

 O altă variantă, pentru a verifica dacă elevii au înțeles cele predate la lecție, putem folos jocul Kahoot - pe final de lecție, dar și ca temă pentru acasă.

4. POWTOON - IMPLICAREA ELEVILOR DIN CLASELE MARI

Elevii din clasele mai mari pot crea materiale video (în mod special) care vin să completeze și să facă mai interesante anumite aspecte ale temei. Informația obținută, elevii o pot folosi la lecție sau pentru completarea Cărții cu sarcini.

  • coperta  kahoop sparta atema

     

5. VIDEO MODEL PENTRU CARTEA CU SARCINI

Video pentru cartea cu sarcini - model de realizare.

6. CARTEA CU SARCINI (poate fi folosită și ca fișe de lucru sau joc separate)

Pe parcursul Unității Civilizația Greciei Antice, elevii află pas cu pas informații despre Grecia Antică fapt care poate fi folosit de către profesori pentru a completa Cartea de Sarcini. Materialul din Cartea de sarcini poate fi folosit la ore și ca fișe individuale, fișe joc.

  • Coperta carte interactiva grecia